هوشمندسازی ساختمان

نصب و قیمت شیشه هوشمند

سیستم صوتی هوشمند

شیشه هوشمند

بخشی از هوشمندسازی ساختمان، شیشه‌هایی هستند که می‌توانند اتوماتیک و یا با دستور از طریق تلفن همراه شفاف یا مات شوند. این کار با استفاده از یک فناوری به نام “الکتروکرومیسم” انجام می‌شود. الکتروکرومیسم به این معنی است که یک ماده می تواند در پاسخ به یک جریان الکتریکی، رنگ خود را تغییر دهد.

در این پدیده، یک لایه نازک از یک ماده الکتروکرومیک بین دو لایه شیشه قرار می‌گیرد. وقتی به این لایه جریان الکتریکی وارد می‌شود، رنگ آن از شفاف به مات تغییر می کند. همچنین شیشه‌های هوشمند کاربردهای مختلف دیگری نیز دارند. یکی از کاربردهای آن‌ها، استفاده در پنجره‌های ساختمان‌هاست. با استفاده از این شیشه‌ها، می‌توان در طول روز نور خورشید را وارد ساختمان کرد و در شب، حریم خصوصی خانه را حفظ کرد. یکی دیگر از کاربردهای شیشه‌های هوشمند، استفاده در پارتیشن‌های اداری است. با استفاده از این شیشه‌ها، می‌توان برای برگزاری جلسات و یا متینگ‌ها یک فضای بزرگ را به چند فضای کوچک‌تر تقسیم کرد و در صورت نیاز، این فضاها را به هم متصل کرد.

مزایای خرید شیشه هوشمند

شیشه هوشمند چه کاربردی دارد؟ با مزایا و امکاناتی که شیشه‌های هوشمند در اختیارتان می‌گذارند بیشتر آشنا شوید:

  • حریم خصوصی لحظه‌ای (در لحظه می‌توانید شیشه‌ها را با یک تاچ مات کنید.)
  • امنیت حداکثری را برای ساکنین تامین می‌کند. (این شیشه‌ها دربرابر ضربه و رطوبت و تغییرات ناگهانی دما و همچنین زمین‌لرزه‌ها، مقاوم‌تر از شیشه‌های معمولی هستند.)
  • معمولا شیشه‌های هوشمند اشعه‌های ماورای بنفش را فیلتر کرده، مانع عبور آن می شوند. (این امر باعث جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به چشم‌های انسان و همین‌طور حفظ سلامت گیاهان می‌شود.)
  • دارای دوام بالایی هستند و اگر نیاز به تعمیر پیدا کنند تعمیر آنها زیاد هزینه بر نخواهد بود. ( در نتیجه تجهیز خانه به شیشه‌های هوشمند، برای ساختمان‌سازان بسیار به صرفه است.)
  • باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و عدم اتلاف گرما و سرما در فصول مختلف سال خواهند شد.
  • نور را به خوبی معنکس کرده و با وجود آنها اتاق همیشه از نور خوبی برخوردار است.
  • می تواند به عنوان پروژکتور و حتی تخته نوشتن یادداشت‌های روزانه استفاده شود.
  • برای استفاده‌های شخصی در حمام و همین‌طور استفاده در استخرهای عمومی و خصوصی با حالت پرایوسی و یا همان مات‌شونده بسیار کاربردی‌ست.

شیشه هوشمند اتوماتیک

شیشه‌های هوشمند در چه جاهایی کاربرد دارند؟

  • در منازل، خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی
  • ادارات وشرکت‌ها‌، اتاق‌های برگزاری جلسات
  • در کافه‌ها و رستوران‌ها برای تفکیک مکان‌ها و به وجودآوردن پارت‌های VIP
  • در اکثر اماکن عمومی، مثلا برای اتاق کودک در متروها و یا برای تعویض لباس و…
  • در سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها
  • در استخرهای عمومی و خصوصی
  • در سازمان‌هایی که با اسناد محرمانه سر و کار دارند مثل بانک‌ها و…
  • در خودروها و وسایل حمل و نقل عمومی
  • در اتاق‌های هتل
  • در اتاق‌های جراحی و مراقبت بیمارستان‌ها

شیشه

انواع شیشه هوشمند

شیشه مات شونده اتوماتیک

شیشه مات شونده اتوماتیک، علاوه بر زیبایی دوچندانی که به محیط می‌بخشند، به وسیله‌ی میکروفیلم هوشمندی که میان لایه‌های شیشه قرار گرفته ‌تنها با یک کلیک به صورت خودکار تغییر رنگ می‌دهند و می‌توان آن‌ها را به صورت تدریجی و یا 100 در صد تیره‌، مات، و یا شفاف و روشن کرد. بین دو لایه شیشه‌ی اصلی، یک فیلم هوشمند قرار دارد که خود از یک لایه‌ پلیمری برای عبور جریان برق و همین‌طور یک لایه کریستالی برای جلوگیری از انتشار نور تشکیل شده است. معمولا فیلم‌های هوشمند شیشه، بین دو لایه‌ی اصلی و در حفاظ شیشه‌ها قرار می‌گیرند چون نسبت به ضربه بسیار حساس‌اند اما دیده شده که به صورت یک لیبل (label) روی شیشه  نیز چسبانده می‌شود.

شیشه هوشمند برچسبی

 دقیقا از همین نوع است! تقریبا ساز و کار دیگر شیشه‌ها را دارد با این تفاوت که میکرو فیلم هوشمند آن به صورت برچسبی به سطح شیشه چسبیده می‌شود. این مدل برای مشتری معمولا به صرفه‌تر از دیگر مدل‌ها، تمام می‌شود.

شیشه هوشمند ترموکرومیک

این شیشه‌ها که غالبا برای فعالیت خود نیاز به جریان برق ندارند، با تغییرات دمای محیط تغییر رنگ می‌دهند. هوا که سرد می‌شود روشن‌تر می‌شوند و اجازه عبور نور آفتاب را می‌دهند و با ‌گرم‌شدن دمای محیط، تیره‌تر شده، مانع عبور نور خواهند شد.

شیشه هوشمند فتوکرومیک

شیشه‌های فتوکرومیک، به نور خورشید حساس هستند و علاوه بر فیلتر اشعه‌های آسیب‌زای خورشید، با تشدید نور آفتاب، تیره‌تر می‌شوند و اگر شدت نور کم باشد به وسیله‌ی رنگ‌دانه‌هایی که در لایه‌های میانی آن قرار دارد روشن‌تر می‌شود.

شیشه با فیلم هوشمند

شیشه هوشمند الکتروکرومیک

شیشه هوشمند الکتروکرومیک یک نوع شیشه خاص است که توانایی تغییر رنگ خود را تحت تأثیر ولتاژ الکتریکی دارد. این نوع شیشه، دیگر مثل دو مورد قبلی، منفعل نیست و  با استفاده از فناوری الکتروکرومیسم -که قبل‌تر نیز توضیح دادیم- که تغییرات در رنگ و شفافیت مواد را کنترل می‌کند، ساخته می‌شود. زمانی که ولتاژ الکتریکی به شیشه هوشمند الکتروکرومیک می‌رسد، ذرات موجود در لایه‌های درونی شیشه تغییر می‌کنند و باعث تغییر رنگ شیشه می‌شوند. این فناوری به شیشه امکان پذیرش حالت‌های مختلفی از شفافیت تا ماتی کامل را می‌دهد.

استفاده از شیشه هوشمند الکتروکرومیک در صنعت ساختمان، خودروسازی، و دیگر صنایع، به دلیل توانایی کنترل پذیری بر روی شفافیت و رنگ شیشه، به منظور بهینه‌سازی نور و حرارت، افزایش انرژی‌های صرفه‌جویی و ایجاد فضاهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درست است که نسبت به دیگر شیشه‌های مات‌شونده قیمت بالاتری دارد. اما با این حال پیشنهاد تیم تولید محتوای خانه هوشمند ساوریاست چرا که با توجه به قابلیت‌های بی‌نظیرش، تجهیز این نوع شیشه‌ واقعا منطقی‌ست.

شیشه‌ هوشمند LC و PDLC  

در واقع PDLC به معنای کریستال‌های پخش شده به صورت نامنظم و پراکنده در لایه‌‌ی پلیمری میان شیشه است. نامنظم بودن ساختار کریستال‌ها، باعث شکست نور و د فرم (  ( De Formشدن ساختار آن می‌شود. این شیشه‌ها قابلیت تغییر رنگ نیز دارند و شما می‌توانید هنگام تجهیز ساختمانتان به این موضوع نیز دقت کنید.

شیشه هوشمند Spd

در Spd  ذرات استوانه‌ای شکلی، داخل یک Matrice قرار می‌گیرند و پس از آن بین دو ورقه‌ از جنس قلع چسبانده می‌شوند. حالا تنها کافی‌ست که فیلم هوشمند به شیشه به لمینت شود. این ترکیبات باعث می‌شود تا شیشه هوشمند SPD به سرعت بیشتری به شفافیت و یا مات‌شدن واکنش نشان دهد. همچنین عبور نور در این شیشه‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار است. می‌توانند نور طبیعی را در بهترین حالت آن وارد محیط کنند.

شیشه های هوشمند با فیلتر uv

شیشه هوشمند در آموزشگاه‌ها

شیشه هوشمند در آموزشگاه‌ها و یا شرکت‌ها کاربرد آموزشی نیز دارد. چراکه شما می‌توانید از آنها به عنوان یک برد برای تدریس استفاده کنید. روی آن‌‌ها چیزهایی بنویسید و سپس پاک کنید و شاید بخواهید نقشه‌ی ذهنی‌تان ( (MInd map برای همیشه روی آن بماند. بعضی از شیشه‌های هوشمند، مجهز به تاچ پنل هستند و می‌توانند یک اسکرین دیجیتال را در اختیارتان بگذارند. هم نمایش می‌دهند و هم دریافت و پردازش می‌کنند. می‌توانید روی آن تاچ کنید و فیلم، یا برنامه‌های دلخواه خودتان را به نمایش بگذارید. این امکان فرصت بی‌نظیری برای سمینارها، جلسات، آموزشگاه‌ها و تیم‌های استارت‌آپی است.

معایب شیشه هوشمند

معایب شیشه هوشمند شامل هزینه‌ی خریداری بالای آن، نیاز همیشگی به جریان برق در بعضی از مدل‌ها، مشکلات امنیتی احتمالی در صورت بروز آتش‌سوزی، نیاز به مراقبت و نگهداری پیوسته می‌شود.

پارتیشن بندی شیشه هوشمند

یکی از بهترین آلترناتیوها، برای بخش‌بندی محیط و حفط بیشتر حریم خصوصی افراد‌، پارتیشن‌بندی فضا به وسیله شیشه هوشمند است. در حالت عادی همه‌چیز شفاف است و افراد تعامل بیشتری باهم دارند و هر وقت که بخواهیم می‌توانیم فضا را در شخصی‌ترین حالت ممکن قرار دهیم.

پارتیشن بندی ساختمان با شیشه هوسمند

نصب شیشه هوشمند

مهم این است که این‌کار حتما زیر نظر متخصصان باتجربه‌‌ی ساختمانی صورت بگیرد چرا که عیب‌یابی بعد از مرحله نصب و راه‌اندازی کمی کار را مشکل خواهد کرد. فرآیند نصب شیشه هوشمند از نصب لایه‌های مختلف شیشه آغاز شده و پس از آن شیشه‌ها به جریان برق و یا مرکز کنترل خانه هوشمند وصل می‌شوند. اگر اقدامات هوشمند دیگری نیز مد نظرتان است، مثلا اتصال به سیستم اتوماسیون خانگی، در نهایت پروسه ادغام با سیستم خانه را انجام می‌دهیم.

قیمت و خرید شیشه هوشمند

خب، می‌دانیم که قیمت و هزینه‌ی تمام‌شده‌ی شیشه‌های هوشمند، مثل دیگر اقلام و تجهیزات بسته به نوع فناوری ساخت آن‌ها، ابعاد و ضخامت شیشه‌ها، پوشش‌ها و حفاظ‌های به‌کار رفته در آن و برندی که این شیشه‌ها را ارائه می‌دهد و همچنین خدمات پس از فروش، تعمیر و نگهداری و گارانتی، متفاوت است. بنابراین علیرغم میل‌مان نمی‌توانیم قیمت تمام‌شده و دقیقی را در این مقاله اعلام کنیم. می‌توانید با توجه به نیازهایتان، با بخش فروش شیشه هوشمند و کارشناسان خانه هوشمند ساوریا تماس بگیرید. منتظریم تا به شما مشاوره بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *